Pozvánka na domácí zápas a představení TJ Sokol Radějov

Fotbal, jako takový, se hrával v Radějově už ve dvacátých letech minulého století. První sportovní klub – SK Radějov byl však založen až v roce 1932, kdy sehrál také první fotbalové utkání se strážnickým dorostem. V roce 1934 už hraje na svém hřišti, ale teprve v roce 1942 byl registrován Českým všesportovním výborem v Praze a začíná hrát první mistrovská utkání – základní třídu Brandovy západomoravské župy ČSF Brno. V roce 1939 zakoupil klub své první dresy rudé (sparťanské) a červenobílé (slávistické). Červenou a bílou má klub ve svém znaku dodnes. V průběhu druhé světové války fotbal v Radějově zanikl a znovuobnoven byl až v roce 1946 jako TJ Sokol Radějov, který hrál IV. třídu. Postup do III. třídy klub vybojoval v roce 1955.
Největšího úspěchu dosáhli radějovští fotbalisté v roce 1978, kdy postupují do okresního přeboru. Že se v té době hrál v Radějově opravdu dobrý fotbal, dosvědčuje i fakt, že Radějov hned po tomto postupu usiloval o účast v I.B. třídě. Po několika letech však nadšení z postupu opadlo a Radějov sestoupil znovu do III. třídy a v roce 1997 administrativně až do IV. třídy. V dalších letech se Radějov pohyboval na rozmezí III. třídy a okresního přeboru.
V loňské sezóně skončil Radějov na 11. místě okresního přeboru se ziskem 32 bodů za 8 vítězství, 8 remíz a 10 porážek, při skóre 50:48. Nejlepším střelcem byl Petr Šmach, který vstřelil 17 branek.
Přijďte podpořit naše fotbalisty v neděli 17.9.2023 od 16:00 na fotbalový stadión ve Velké nad Veličkou a povzbudit je k dalším třem bodům.
Sdílet

Mohlo by se Vám líbit...