Pozvánka na domácí zápas a představení FK Baník Dubňany B

FK Baník Dubňany „B“

Z dochovaných materiálů se kopaná počala hrát v Dubňanech v roce 1921, nejprve se hrála příležitostně, na louce, poli a jen tak pro sebe. Byl založen sportovní klub, jenž měl měsíční trvání. Rozpadl se pro nedostatek finančních prostředků.
Teprve v roce 1924 kopaná opět ožila a začalo se pravidelně trénovat. Byl vytvořen fotbalový klub s názvem SK Moravia Dubňany. Klub začal sportovní činnost, sehrál několik přátelských utkání s okolními kluby, kde kopaná rovněž zapouštěla své kořeny.
Po pětileté činnosti si v roce 1929 podala SK Moravia přihlášku do Bradovy fotbalové župy o registraci. Oddíl byl zařazen do III. třídy západomoravské Bradovy župy.
V roce 1930 bylo započato s výstavbou nového fotbalového hřiště u Horní hutě. Slavnostně bylo otevřeno v roce 1931 a současně tým postoupil až do I. třídy Bradovy župy. V sezóně 1968 – 1969 se poprvé v historii dubňanské kopané probojovalo A mužstvo do krajského přeboru. I.A třídu vyhrálo s náskokem 8 bodů před Slávií Kroměříž.
Rok 1978 byl rokem, kdy I. mužstvo dlouho drželo krok v boji o první místo v K.P., ale potom podlehli náporu Jiskry Staré Město a zůstali druzí. Bylo to dosud nejlepší umístnění v historii kopané Dubňan.
V roce 1982 došlo po mnoha letech k sestupu I. mužstva o jednu třídu. Mužstvu se však podařilo postoupit opět do krajského přeboru. V současné době hraje „A“ tým Dubňan I.A. třídu a „B“ tým okresní přebor.
V loňské sezóně skončil „B“ tým Dubňan v této soutěži na 4. místě se ziskem 47 bodů z 26 utkání s bilancí 14 vítězství, 5 remíz a 7 porážek, při skóre 67:42. Nejlepší střelci týmu byli s 11 góly Miloš Albert a Dominik Hoch.

Přijďte podpořit naše fotbalisty na první domácí zápas v sezóně 2023/2024 v neděli 20.8.2023 v 17:00 na fotbalový stadion ve Velké nad Veličkou.

Sdílet

Mohlo by se Vám líbit...