Navštívili jsme – USC Perchtoldsdorf vs. Unterwaltersdorf – rozhovor Jara Kučera

O víkendu jsme navštívili utkání v rakouském Perchtoldsdorfu. Toto rakouské městečko se nachází asi 20km jižně od Vídně a nastupuje za něj veličan Jara Kučera.

Po zápase, který domácí Perchtoldsdorf vyhrál 3:1, jsme Jarovi, který nastoupil možná pro velické fanoušky trochu netradičně na postu středního obránce, položili pár otázek.

Veličani tě znají spíš jako útočníka na levém křídle, jak dlouhou už hraješ za tento klub a jak jsi se dostal z útoku až na stopera.

V Rakousku jsem začínal v klubu SC Matzen, kde jsem hrál tři a půl roku jako útočník. Od ledna 2017 hraju za USCP Perchtoldsdorf, kam si mě vytáhl bývalý trenér Matzenu. Nejdříve jsem hrál také v útoku, ale máme velmi mladý tým a v obraně chyběl zkušenější hráč, proto mě trenér přesunul. I já sám jsem ale po tolika letech v útoku měl chuť se posunout do zadních řad.

Jakou třídu hrajete? A dá se srovnat nějak úroveň soutěže s některou se soutěží u nás?

Hrajeme 1. Klasse Ost, která je srovnatelná s naší 1.A třídou. I když týmy z horní části tabulky by se určitě uplatnily i v našem Krajském přeboru

V týmu jsi vyfasoval kapitánskou pásku. Dá se říct, že jsi v mančaftu nejzkušenější?

Kluci a trenér si mě sami zvolili. A jak už jsem říkal, máme mladý mančaft, takže zkušeností a odehraných let mám určitě nejvíc.

Co komunikace v týmu? Měl jsi za spoluhráče i nějaké čechy a slováky? Nebo jsou u vás čistě domácí hráči?

V Matzenu byli i čeští a slovenští hráči. Ale tady v USCP jsou jen domácí. Po 4 letech, co žiju v Rakousku, už je komunikace bez problémů.

Díky a ať se daří!

Sdílet

Mohlo by se Vám líbit...