Okresní pohár 1.kolo – Velká nadělovala ve Vřesovicích

Okresní pohár 1.kolo

TJ Sokol Vřesovice – TJ Kordárna Velká nad Veličkou 1:10 (0:4), postupuje Velká nad Veličkou, skórovali: 76. Lukáš Možíš – 25., 31., 50., 52. a 79. Erik Hrbáč, 1. a 33. Dušan Macko, 72. Petr Valášek, 84. vlastní (Kamil Merta), 85. David Valášek, žluté karty: Štěpán Žáček, Kamil Merta (oba Vře.), řídil Zbyněk Zima, 20 diváků.

Tým z Horňácka vedl nový kouč, Slovák Pavol Hýža. Hosté měli výraznou převahu po většinu hry, jediná branka poražených padla po hrubce v rozehrávce vítězů.

„Chtěli jsme vyhrát, udělat na Kyjovsku dobrý výsledek a dobře si zastřílet! Navíc jsme prohráli v přípravě na Slovensku v Brestovci vysoko 1:9, takže bylo co napravovat. Domácí od počátku hráli hodně zataženě v bloku před vlastní šestnáctkou, ale my jsme je rychlou brankou z první minuty zaskočili. Velmi dobře se ukázal na pravé straně obrany nový muž, Tomáš Kučera z Lipova, který hned třikrát nacentroval přesné balony pro našeho kanonýra Erika Hrbáče, který z toho dvakrát hlavou a jednou nohou skóroval. Za mě byl jeho nejlepší ten poslední gól, který dal chytře po trestném kopu do míst, když domácí zeď nechala díru při výskoku svých obránců,“ řekl sekretář klubu z Horňácka Matěj Prachař.

„Ten soupeř nebyl až tak rovnocenný, náš tým odvedl dobrou kolektivní práci. Budu muset za těch pět branek donést nějaké tekuté zápisné (horňáckou slivovici), o penězích se zatím nemluvilo, ale co vím, tak ceník na tolik gólů ve Velké nad Veličkou snad zatím není! (smích) I přes deset inkasovaných branek chválím domácího brankáře Jakuba Chromka, který další naše tutovky dokázal pochytat. Po dvou letech jsem vyslyšel volání svých kamarádů z Velké nad Veličkou (hlavně Petra Valáška) a již v závěru minulé sezony jsem na pět zápasů šel zkusit zachránit pro Horňácko 1. B třídu. Dříve tady nebyly totiž takové podmínky (hlavně parta v kabině a na hřišti), nyní je to někde jinde a už teď se těším na zápasy v Okresním přeboru. Věřím, že mladíci vedle nás starších, naberou zkušenosti a doufám, že se nám podaří brzký návrat do nejnižší krajské soutěže,“ hlásil v pondělí do telefonu kanonýr z Velké nad Veličkou, Erik Hrbáč, který jinak žije v Uherském Hradišti, je ale odchovancem velické kopané.
V dalším kole se Velká nad Veličkou utká s Dolními Bojanovicemi (3. třída), které vyřadili na domácím hřišti tým Vlkoše po výhře 3:2.
Sdílet

Mohlo by se Vám líbit...