Zimní příprava A týmu z pohledu trenéra

Začali jsme trénovat počátkem ledna. Téměř celá zimní sezona proběhla v hale (což není úplně ideální), jen teď ke konci přípravy jsme chodili na umělou trávu. Na příští zimu máme již teď slíbeno, že umělka bude osvětlená, což nám umožní se připravovat téměř celou zimu tam. Víkendy jsme hráli přípravné zápasy, kdy jsme jednou vyhráli (Kyjov) a 4krát prohráli (Vnorovy, Strážnice, Blatnice, Ostr. nová Ves). Nutno podotknout, že ani v jednou případě jsme nebyli zdaleka kompletní. Bohužel téměř celá zimní příprava se nesla v duchu toho, že účast na trénincích nebyla valná. Toto myšlení bych do budoucna chtěl zlepšit a vštěpit hráčům do hlavy, že hrát krajská soutěž bez tréninku nejde.

Co se týče hráčského kádru odešel zpět na Slovensko Alexandr Žák, který nám v útočné fázi bude chybět. Zpátky do našeho klubu se vrátil z Hroznové Lhoty Adam Janás. Z Lipova přišel dorostenec Milan Maga, kterého bych chtěl postupně zapojovat i do zápasů A týmu. Po zranění se do kádru vrací Petr Janda. Jinak oproti podzimní části zůstává tým stejný. Bohužel dlouhodobý marodi Petr Horák, David Valášek, Jan Rumíšek, Martin Mička zůstávají i pro jarní část sezony na marodce.

Co se týče cílů pro jarní sezonu, ty nemáme nějak přehnané. Pro mě bude nejdůležitější, aby kluci chodili na tréninky, abychom se pomalu zase snažili postupně zlepšovat hru, zapojili do týmu dorostence a domácí kluky. My musíme jít touto cestou, kdy si sami hráče vychováme a věřím, že se zase ve Velké bude hrát kvalitní fotbal. Nebude to hned, ale bude to. A proto prosím i fanoušky o trpělivost, povzbuzování, protože náš mladý tým to bude potřebovat. Držte nám všichni palce. Protože jsme Velká.

Dušan Macko, trenér A mužstva

SOUPISKA „A“ TÝMU PRO JARO 2022

Brankáři:

Dominik Lipár, Martin Matyáš, Roman Novotný

 

Obránci:

Robin Janda, Jan Maňák, Jan Kučera, Milan Mikeska, Anatolii Nikolenko

 

Záloha: Martin Rumíšek, Petr Janda, Radek Štolba, Martin Lapčík, Dušan Macko, Adam Janás, Dominik Rybníkář, Ondřej Prášek, Filip Koželuha, Milan Maga, Andrii Shpuhanych

 

Útok: Novotný Jan, Radim Černák, Matěj Koželuha

 

Zranění: Petr Horák, David Valášek, Jan Rumíšek, Martin Mička

 

Trenér: Dušan Macko

Asistent trenéra: Petr Valášek

Vedoucí mužstva: Matěj Prachař

 

Sdílet

Mohlo by se Vám líbit...