Pozvánka na domácí zápas a představení TJ Starý Poddvorov

První písemná zmínka o obci s názvem Potowariz pochází z roku 1209. Tato osada zanikla v 16. století za česko – uherských válek. V 17. století vznikla obec na místě původního městečka Potvorovice. Od roku 1924 nese název Starý Poddvorov. Obec je známá vyšíváním podlužáckých krojů, výrobou kraslic a vinařstvím.

Fotbalový klub vznikl ve Starém Poddvorově až v roce 1956. V obci v té době neměli ani fotbalové hřiště, a tak nejdříve hrávali pouze přípravné zápasy v okolních obcích a trénovali na malém školním hřišti. Slavnostní otevření hřiště proběhlo až v roce 1958 a od tohoto roku se také Starý Poddvorov účastnil okresních soutěží. Klub několikrát v minulosti změnil název. Od roku 1956 hrál pod označením TJ Sokol Starý Poddvorov, od roku 1968 TJ MH (místní hospodářství) Starý Poddvorov, v roce 1973 TJ Družstevník Poddvorov a nyní jako TJ Starý Poddvorov.

V sezóně 2021/2022 skončil tým Starého Poddvorova na 2. místě v Okresním přeboru a postoupil do krajské soutěže. Po roce však z I.B třídy opět sestoupil do okresního přeboru.

V loňské sezóně jsme stejného soupeře na podzim porazily doma 2:1. Obě branky vstřelil Dominik Rybníkář. Ve Starém Poddvorově jsme pak remizovali 1:1, když se prosadil Dušan Macko.

Přijďte podpořit naše fotbalisty k další výhře 1.10.2023 v 15:30 na fotbalový stadion ve Velké nad Veličkou.

Sdílet

Mohlo by se Vám líbit...